Morgenochtend stappen we met het hele team op het vliegtuig. Op naar Lake Placid, Amerika!!

Komende twee weken gaan we daar sleeën op een nieuwe baan. De eerste week is training en de tweede week hebben we twee wedstrijden. Het wordt een leuke uitdaging voor ons, Lake Placid is namelijk een baan met heel veel bochten. Het volgende schreef Esme Kamphuis, bobslee pilote Nederlands team, over de baan op haar site (www.damesbobslee.nl)

“Ook Lake Placid staat bekend om zijn ruigheid. Deze baan is wederom niet supersnel maar de bochten wisselen elkaar heel abrupt af. Bovendien is hij lang. De langste met 20 bochten. Als piloot wel even slikken als je die even snel allemaal uit je hoofd moet kennen voor je voor ‘t eerst naar beneden gaat. Je hebt dan nog geen gevoel bij die bochten en dat maakt het soms best lastig om je te oriënteren, te tellen dus en te weten waar je bent. Voor de remmer is het ook even slikken want de druk op je lichaam is hier groot. Bovendien wordt je echt door elkaar geschud. Maar als je dan die eerste keer van boven gaat dan voel je je SUPERWOMAN!”

Wij hebben er ontzettend veel zin in en zijn benieuwd wat ons allemaal te wachten staat! Hopelijk hebben we goed internet daar zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van wat we allemaal meemaken. Nu nog even checken of we ons paspoort wel echt hebben ingepakt en daarna snel slapen, want morgen moeten we vroeg op Schiphol zijn.