De eerste drie dagen van de bobschool zitten erop. En het waren mooie dagen in het winter wonderland van Lake Placid! Vandaag zijn we zelfs al van de top geweest.

Lake Placid is een baan met 20 bochten. In verhouding tot de meeste banen zijn dit er behoorlijk veel. Vandaar dat ze ook 5 verschillende starthoogtes hebben. Maandag zijn we begonnen op start 4, dat is in bocht 9. [singlepic id=640 w=640 h=480 float=left] We hebben dus de onderste helft van de baan gesleed. Het was goed om de baan te leren kennen, maar wel een beetje saai. Het ging allemaal heel langzaam. Zo langzaam zelfs dat we de slee het laatste stuk naar de finish moesten duwen.

Gelukkig was dag 2 beter. Toen gingen we van start 3. Die is in bocht 4, omdat dat stukje van de baan best steil naar beneden loopt kregen we al wat meer snelheid. Dat maakte de baan een stuk leuker!!

Vandaag was eerste de planning om nog 2 runs van start 3 te maken, maar de eerste run was erg goed. Doordat het behoorlijk sneeuwde en de baan toch wat langzamer was daardoor besloten we om maar direct naar de top te gaan. Dus Mirjam en ik met de slee naar de top om vervolgens 20 bochten naar beneden te slee├źn. Het was geweldig! Het zijn veel bochten, dus je moet er goed bij blijven met je hoofd, dus dat is een uitdaging, maar het is gelukt. Zonder Mirjam al te veel door elkaar te schudden zijn we netjes beneden aangekomen! Nog niet met genoeg snelheid om Mirjam eindelijk eens te laten remmen, maar dat is een uitdaging voor de komende dagen.