In haar laatste wedstrijd van het seizoen is Kimberley vrijdag net buiten het podium geëindigd. Ze moest in het Letse Sigulda genoegen nemen met de vierde plaats, op een tiende van een seconde van de Belgische Kim Meylemans, die derde werd. De overwinning ging naar de Duitse Tina Hermann, die daarmee ook de eindzege in het World Cup klassement veilig stelde. Daarin eindigde Kimberley op de tweede plaats, na een heel stabiel seizoen.

Kimberley zette in de eerste heat van de dag de achtste tijd neer. Opnieuw revancheerde ze zich echter in de tweede afdaling, waarin ze namelijk de tweede tijd op de klokken bracht. “Het is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had, maar uiteindelijk ben ik toch nog vierde vandaag”, zo keek ze na afloop met wat gemengde gevoelens terug. “Het was zeker niet mijn beste race, maar zoals altijd heb ik nooit opgegeven en er alles uit proberen te halen. De tweede run was ook een stuk beter dan de eerste.”

De wedstrijd in Sigulda was de achtste World Cup van het seizoen en daarmee ook de laatste. In het klassement eindigde Kimberley als gezegd als tweede. “Tweede overall was wel het beste wat erin zat. Overall was dit ook gewoon een goed seizoen, met een mooie afsluiting. Ik ben geen wedstrijd buiten de top-7 gefinisht en dat is in sommige opzichten toch beter dan vorig jaar.”

Foto: Viesturs Lacis