Drie dagen na haar derde plaats bij de Europe Cup wedstrijd in Altenberg, is Kimberley zaterdag op dezelfde baan vijfde geworden in de nu daar georganiseerde Intercontinental Cup wedstrijd. In tegenstelling tot de wedstrijd van woensdag deden er nu meer vrouwen mee die normaal ook in de World Cup uitkomen, zoals onder meer winnares Elena Nikitina. “Ik ben dan ook zeker tevreden, want ik liet de winnares van woensdag nu bijvoorbeeld achter me”, aldus Kimberley.

Vanuit de auto, onderweg naar Königssee waar komende vrijdag de volgende World Cup wedstrijd is, doet Kimberley haar verslag over de race: “Opnieuw heb ik een persoonlijk record neergezet op deze baan en dat terwijl het een sneeuwrace was. Dat zegt me wel wat over hoe goed het ging. De tweede run ging wat minder goed. Het ijs was wat harder en dan moet je soms wat minder hard sturen, maar dat vergat ik in die run. Maar al met al ben ik zeker tevreden.”

Zes dagen sleeën
Kimberley sloeg de World Cup wedstrijd in Sankt Moritz over om juist in Altenberg te sleeën. Op die baan worden in februari namelijk ook de wereldkampioenschappen georganiseerd. “Als ik kijk naar het doel waarmee ik hier kwam, kan ik heel tevreden zijn met de afgelopen week. Mijn start was vandaag wat minder, maar dat is niet heel gek na zes dagen achter elkaar sleeën. Het ging ook niet om het wedstrijdresultaat nu, maar om hoe we de wedstrijden deden. Daar kan ik blij me zijn. Ik heb veel geleerd over de baan en dit geeft me wel vertrouwen met het oog op het WK.”

De Intercontinental Cup in Altenberg is hier terug te zien.

Foto: archieffoto eerdere deelname in Altenberg