Met haar beste resultaat ooit in een World Cup wedstrijd, is Kimberley vrijdagochtend heel overtuigend aan het nieuwe seizoen begonnen. In het Letse Sigulda pakte ze het zilver. Zowel in de eerste als de tweede heat zette Kimberley de tweede tijd neer, tweemaal achter de Oostenrijkse winnares Janine Flock. Het is de tweede keer dat ze het podium haalt in een World Cup wedstrijd. In 2017 won Kimberley brons in Pyeongchang. “Ik ben heel tevreden. Dit is een goed begin van het nieuwe seizoen!”

Na het blessureleed van vorige winter, zat Kimberley er nu direct lekker in. “Mijn start lijkt weer helemaal terug”, vertelt ze blij. “Beide keren wist ik onder mijn persoonlijke record op deze baan te duiken. Met mijn eerste run ben ik echt tevreden. Het ijs was in de tweede run vervolgens iets slechter, wat je ook aan alle tijden zag. Die run had ik graag iets beter willen doen dan de eerste, maar dat lukte door een paar kleine foutjes niet. Er zit dus ook nog wel wat ruimte voor verbetering in voor volgende week.”

Veelzeggend resultaat
Waar de Amerikaanse atleten door het coronavirus afwezig waren, stonden de Duitsers, Russen en Britten wel aan de start, waarmee een groot deel van de wereldtop aanwezig was in Sigulda. “Juist daardoor zegt dit resultaat mij ook best veel. De snelheid zit erin en de start is er ook weer. Daarbij is de slee goed. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de slee en dat kun je nu wel zien. Dit is een goede basis om er een mooi seizoen van te maken.”

Over een week komt Kimberley opnieuw in actie in Sigulda. Dan wordt op vrijdag 27 november daar ook de tweede World Cup wedstrijd van het seizoen georganiseerd.

Heat 1 terugkijken
In onderstaande video is de eerste heat in Sigulda terug te kijken. Kimberley komt na 32.35 minuten in actie.

Heat 2 terugkijken
Ook de tweede heat in Sigulda kun je terugkijken. Na 44.58 minuten komt Kimberley in actie.