Nadat ze vrijdag tweede werd bij de Intercontinental Cup in Pyeongchang, heeft Kimberley het zaterdag zowaar nog beter gedaan. Op de olympische baan in Zuid-Korea wist ze ditmaal de winst te pakken. In beide runs was ze flink sneller dan een dag eerder. Daarmee won ze met een halve seconde voorsprong op de Amerikaanse Kelly Curtis en ruim een seconde op diens landgenote Katie Uhlaender, de winnares van vrijdag. “Een mooie bevestiging dat het een goede keus was om helemaal de wereld over te reizen om twee wedstrijden te doen.”

Kimberley was vrijdag al blij met haar twee afdalingen. Na afloop van de tweede wedstrijddag was ze nog meer tevreden. “Ik heb een goede race gehad”, laat ze vanuit Zuid-Korea weten. “De runs waren vandaag veel beter dan gisteren. Dat was ook wel duidelijk. Mijn tijden zijn een stuk beter en ik heb met redelijk wat overmacht gewonnen vandaag. De start ging juist wel wat minder. Ik kon merken dat ik gisteren wel aardig hard gestart was en dat mijn been dat toch niet zo lekker vond, maar over het algemeen gaat dat goed. Ik heb er nu geen last van en dat is positief.”

Later op de dag vliegt Kimberley alweer terug naar Nederland. Dan wacht volgende week een weekend zonder wedstrijd, waarna op 16 februari in Sigulda de laatste World Cup wedstrijd op het programma staat. Dat is tevens het EK. Twee weken later is het WK in Altenberg en daarvoor moest Kimberley nog flink wat punten verzamelen, om deelname af te kunnen dwingen. “Ik zit inmiddels wel aardig in de goede richting om mee te doen aan het WK. We hadden uitgerekend dat ik rond de 450 punten nodig zou hebben. Met deze resultaten zou ik aan de goede kant zitten, maar ik heb met Sigulda nog een wedstrijd om punten te pakken.”

‘Het ziet er goed uit’
Dan hoopt Kimberley ook weer wat meer te kunnen dan nu. “Ik kan nu op zo’n tachtig procent van mijn normale kunnen van start gaan”, laat ze weten. “Dat is alweer wat meer en dat is dus goed. Het ziet er goed uit voor over twee weken in Sigulda, voor het EK.” En dat na een goede week in Pyeongchang. “Ik ben blij dat we dus keus gemaakt hebben. Het was leuk om weer terug te zijn in Korea. De mensen hier zijn echt geweldig. Ze helpen echt met alles wat je maar nodig hebt. Ik heb dus echt wel een goede week gehad. Het slee├źn ging lekker en ik ging ruim boven de 120 kilometer vandaag. Dat is wel fijn. Het is altijd leuk als het hard gaat.”