Het is Kimberley vrijdag gelukt om een mooi resultaat te boeken bij de Intercontinental Cup in Pyeongchang. Achter de Amerikaanse oud-wereldkampioene Katie Unhlaender eindigde ze als tweede op de olympische baan van de afgelopen Winterspelen. Daarmee haalde Kimberley een mooi aantal punten binnen met het oog op deelname aan de WK, die eind februari in Altenberg georganiseerd worden. “Het ging best goed vandaag en ik ben blij met dit resultaat.”

Nog altijd in opbouw na het oplopen van een spierscheuring in haar bovenbeen, kozen Kimberley en haar begeleidingsteam er bewust voor om naar Pyeongchang te gaan. Ze slaat de World Cup in Sankt Moritz over en verwacht in Zuid-Korea meer punten te kunnen halen. “De start begint weer ergens op te lijken”, kijkt ze na afloop van de eerste dag terug. “De runs waren zeker niet perfect, maar ze waren goed genoeg voor vandaag. Eens kijken of het morgen nog beter kan.”

Zaterdag, om 2.00 uur Nederlandse tijd, komt Kimberley opnieuw in actie in Pyeongchang. Bij de Intercontinental Cup worden telkens twee dagen op rij wedstrijden op dezelfde locatie georganiseerd. Op deze pagina is alles over de wedstrijd te vinden.