Met een negende plek in zowel de World Cup in Sigulda als het daar eveneens georganiseerde EK skeleton, is Kimberley heel sterk teruggekeerd in Europees wedstrijdverband. Op de Letse baan zette ze zondagochtend een gedeelde achttiende tijd neer in de eerste heat. In de tweede heat bleek ze vervolgens echt ‘on fire’. Waar ze nog altijd één van de minst snelle vrouwen bij de start is, normaal een sterk wapen, wist ze in die tweede heat zesde te worden. Daarmee schoof Kimberley dus flink op in het klassement.

Waar bijna iedereen in de tweede heat sneller was dan in de eerste, was er niemand die zichzelf zo wist te verbeteren als Kimberley. “In die eerste run was ik gewoon wat slordig”, vertelt ze. “Ik probeer nog echt mijn wedstrijdritme te vinden, maar dat is dit seizoen niet zo makkelijk na alle gekke dingen die zijn voorgevallen. De tweede run was zoals hij hoort te zijn en ook zoals ik hier in de trainingen gesleed heb. Ik ben echt super blij met het resultaat van vandaag.”

De baan in Sigulda is een lastige, met name in het tweede deel. “Er zitten echt een aantal moeilijke bochten in.” Kimberley maakte in haar tweede afdaling zeker een verschil en kijkers zagen onder meer hoe veel vrouwen behoorlijk moeite hadden met bocht 15, terwijl Kimberley daar goed doorkwam. “Ja, bocht 15 is erg tricky. Ik had er op de eerste run na geen moeite mee. Ik heb in die bocht een goed gevoel over wanneer ik moet sturen, maar ik heb er veel atleten over horen klagen.”

Start beter en beter
En dus meldde Kimberley zich weer bij de wereldtop. “Op deze baan in elk geval wel”, zegt ze daarover. “De start is nog niet zoals die moet zijn, maar voor nu was het al weer beter dan in Korea. Dat is dus prima. Er zijn nog twee weken te gaan tot de WK in Altenberg en ik denk dat ik daar weer honderd procent kan starten. Maar omdat ik veel trainingen heb gemist door de blessure en het ziek zijn, zal het niet de top-6 start zijn die ik vorig jaar kon doen.”