Een week na haar rentree in Innsbruck, heeft Kimberley vrijdag ook meegedaan aan de World Cup in Königssee. Het heeft haar een mooi resultaat opgeleverd. Ondanks haar blessure en ziekte bereikte zelfs de tweede heat, waartoe de eerste twintig vrouwen uit de eerste heat werden toegelaten. Uiteindelijk wist Kimberley in beide afdalingen de negentiende tijd neer te zetten en dat was dan ook haar eindklassering. “Negentiende is beter dan we hadden gedacht. Dat is dus mooi!”

Het zat al niet mee dit seizoen en dat werd er afgelopen week niet beter op. Waar Kimberley in Innsbruck voor het eerst in actie kwam nadat ze in Lake Placid een spierscheurtje in haar bovenbeen opliep, werd ze afgelopen week ook nog ziek. “Daardoor heb ik maar twee trainingsdagen gehad en zeker gezien de omstandigheden is deze uitslag dan ook goed”, laat Kimberley weten. “Tijdens de trainingen was wel te zien dat ik misschien een kansje had om de tweede run te halen. Het was niet denderend, maar wel ok. De baan in Königssee is echter heel nauw. Dat is moeilijk en met zo weinig training in de benen, wordt het er dan niet makkelijker op.”

Een verschil met een week geleden was bijvoorbeeld de start. “Ik kon wel weer wat harder starten dan vorige week ja. Laten we zeggen dat ik nu op zo’n 70 procent zit als het gaat om wat ik met de start kan doen. Normaal zou ik hier in 5.00/5.05 seconden zijn gestart. Vandaag was het 5.30 in de eerste heat en 5.21 in de tweede heat. In die eerste heb ik het nog iets rustiger aan gedaan. Buiten dat was het zwaar. Op het moment dat ik beneden kwam had ik na beide heats het gevoel dat ik een marathon had gelopen. Dat komt puur door het ziek zijn.”

Zuid Korea in plaats van Sankt Moritz
Volgende week staat de volgende World Cup wedstrijd op het programma, in Sankt Moritz. Daar zal Kimberley echter niet bij zijn. Ze heeft met haar begeleiding besloten om naar Zuid-Korea te gaan. “Ik ga in Pyeongchang, op de olympische baan, deelnemen aan twee Intercontinental Cup wedstrijden”, geeft ze uitleg. “Omdat ik weer redelijk kan starten hebben we besloten om naar Korea te gaan. Daar kan ik wat meer wedstrijdritme op doen, omdat we niet één wedstrijd hebben zoals in de World Cup, maar twee dagen op rij in actie komen. Ook kan ik er extra punten halen.”

Die punten zijn belangrijk om deel te kunnen nemen aan de WK, eind februari in Altenberg. “Ik vind het wel jammer dat ik de World Cup in Sankt Moritz mis, want ik slee daar erg graag, maar het is denk ik wel de slimste keus. Als ik in Korea twee keer in de top zes eindig, haal ik ongeveer net zoveel punten als wanneer ik tweede word in Sankt Moritz. Bij een goede dag zou ik dat misschien kunnen in Zwitserland, maar dan moet ik honderd procent fit zijn en dat zal er nu niet inzitten met mijn start. Zaterdagavond vlieg ik naar Korea. Dan kom ik er zondag aan en begint de training op maandag.”