Na de eerste dag van de wereldkampioenschappen skeleton staat Kimberley op de zestiende plaats. In het Canadese Whistler zette ze in de eerste heat de veertiende tijd neer. Met 54.46 om 54.51 seconden kwam Kimberley in de tweede run vervolgens bijna net zo snel naar beneden. Ze verloor daarin echter wel twee plekken, waardoor ze ook in de tussenstand twee plaatsen terugzakte.

Kimberley toonde zich na afloop tevreden. “Hoewel er zeker nog ruimte is voor verbetering, was dit een goede eerste dag”, laat ze weten. “Het starten ging erg lekker vandaag. Ik had respectievelijk de derde en vierde starttijd van het veld. En dat met een persoonlijk record van 0.09 seconden, wat heel veel is in onze sport. Ook waren dit de twee beste wedstrijdtijden die ik heb neergezet op deze baan.”

Toch zag Kimberley ook zeker ruimte voor verbetering. “Het waren nog geen vlekkeloze runs. Er zitten zeker nog een paar plekken op deze baan waar het beter kan, zoals in bocht twee. Dat is het doel voor morgen.” De WK krijgt vrijdag een vervolg. Dan gaan alle 26 vrouwen de derde heat afleggen, waarna de beste twintig vrouwen nog een vierde keer in actie komen. Opnieuw zal er om 21.30 uur Nederlandse tijd gestart worden. Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.