De wereldkampioenschappen skeleton zijn voor Kimberley zeer goed geëindigd. In Whistler zakte ze na de derde heat weliswaar een plaats in de stand, maar dat maakte Kimberley in de laatste run vervolgens ruimschoots goed. Ze verbrak haar persoonlijke record op de baan met een halve seconde, werd daarmee elfde in de heat en steeg zo van de zeventiende naar de dertiende plaats. De Duitse vrouwen heersten in Whistler en namen het complete podium in beslag.

“Eindelijk heb ik alles achter elkaar weten te plakken”, keek Kimberley na afloop terug op haar laatste heat. “Bocht vier en elf zijn de moeilijk bochten en iedere heat had ik één van de twee, maar in de laatste run gingen ze beiden goed. Dit was een heel mooie run om mee af te sluiten. Dat geeft ook veel vertrouwen voor volgend seizoen. Ik heb hier deze dagen ruim een seconde van mijn persoonlijk record afgehaald. Dat is erg veel en daar ben ik zeer tevreden mee. Bovendien is 141 kilometer per uur best snel, haha.”

Wedstrijdbeelden
Alle heats nog eens terugkijken? Dat kan! Hieronder zijn de beelden van de vier heats van de WK in Whistler te zien.