Het wereldbekerseizoen zit erop. In Calgary werd de wedstrijdreeks vrijdag en zaterdag afgesloten. Daarbij eindigde Kimberley vrijdag als dertiende en een dag later op de vijftiende plaats. “Dit was een typische week waarvan je veel kunt leren”, vertelt Kimberley. “Zeker omdat we maar één trainingsdag hadden en ik deze baan niet zo goed ken, ben ik tevreden met de runs.”

Een echt goede uitslag zat er in Canada echter niet in. Vrijdag kwam Kimberley dus al in actie. Dat was een extra wedstrijd, omdat in januari de World Cup in Königssee werd afgelast. Kimberley: “Ik had twee erg goede runs. Daar was ik zelf erg blij mee. Helaas hadden we niet de juiste set up voor de omstandigheden. Die omstandigheden zijn ook iets waar je soms rekening mee moet houden.”

Dat was zaterdag ook wel een beetje zo. “Ik had bij de eerste run ontzettend pech met de start. Het linker startspoor bleek heel slecht te te zijn, maar dat weet je niet als je al als tweede naar beneden moet. Mijn tweede run was vervolgens goed, maar ik had in die eerste run al teveel achterstand opgelopen.” In het World Cup klassement eindigde Kimberley als dertiende.

Baan volgend jaar gesloten
Het waren dus Kimberley’s eerste wedstrijden in Calgary en daar blijft het misschien ook wel bij. “Die kans is groot ja. Waarschijnlijk was dit mijn eerste en ook laatste wedstrijdweek hier. De baan zal in ieder geval volgend jaar gesloten zijn. De vraag is of hij daarna nog open gaat. Zonde, want het is een prachtige baan met een erg uniek karakter en veel historie. Iedereen die Cool Runnings heeft gezien herkent wellicht ook de baan.”

Wedstrijdbeelden
Onderstaand kun je in volgorde de heats van vrijdag en zaterdag terugkijken.