Bij de World Cup wedstrijd in het Amerikaanse Lake Placid is Kimberley vrijdag als veertiende geëindigd. Nadat ze die klassering in de eerste heat behaalde, wist ze in de tweede heat tiende te worden. Daarin zaten de tijden van het deelnemersveld echter veel dichter op elkaar, waardoor ze niet steeg in de eindstand. Over een week wordt de World Cup afgesloten met twee wedstrijden in Calgary.

“Wat in ieder geval erg positief was vandaag, is dat ik in een aantal bochtencombinaties echt goed vooruitgang heb geboekt ten opzichte van vorig jaar”, vertelt Kimberley. “Bijvoorbeeld in bocht elf en twaalf. In de eerste run maakte ik helaas wel een foutje. Dat was echt zonde, waardoor ik ook niet helemaal tevreden ben.”

Opvallend was dat het complete startveld in de tweede run minder snel was dan in de eerste. Ook waren de onderlinge verschillen in de tweede heat iets kleiner. Hoe zit dat? Kimberley: “Dat kan met van alles te maken hebben. De laatste had in de tweede heat bijvoorbeeld wel een betere run dan in de eerste. Dat iedereen in de tweede heat wat minder snel was komt omdat het ijs langzamer was, doordat de temperatuur boven nul kwam.”

Beelden wedstrijd
Hieronder kun je de beelden terug zien van beide heats: