In het Oostenrijkse Igls is Kimberley vrijdagmiddag zeventiende geworden in de daar georganiseerde World Cup wedstrijd. Die telde tevens als Europees kampioenschap, aangezien de wedstrijd in Konigssee een week geleden niet doorging. Op dat EK eindigde Kimberley op de twaalfde plaats. Ze zetten op de baan in Igls met 55.18 seconden de veertiende tijd neer in de eerste heat. In de tweede heat was Kimberley vervolgens sneller (55.06), maar verloor ze toch enkele plekken.

“Het was een wedstrijd met veel foutjes”, kijkt Kimberley na afloop terug. “De eerste run was wel ok, maar doordat ik bij de start slecht landde op de slee, was de tijd niet denderend. In de tweede run was de start weer een stuk beter, maar de run helaas niet. Al met al haal ik uit deze wedstrijd wel genoeg aanknopingspunten voor verbetering in de volgende wedstrijd.”

Kijk de beelden terug
Heb je de wedstrijd niet live kunnen volgen? In de onderstaande video’s kun je beide heats terugkijken.