Op de enige natuurijsbaan ter wereld in Sankt Moritz, is Kimberley vrijdagmiddag achtste geworden in de zesde World Cup wedstrijd van het seizoen. In Zwitserland zette twee sterke runs neer. Daarbij kwam ze in de eerste heat, met een tijd van 1.09.77 minuten tot een zevende plaats. Ondanks dat ze bij de start een beetje weggleed, was ze in de tweede heat vervolgens sneller op de start; 5.29 seconden om 5.23 seconden. Daarbij kwam Kimberley ook nog eens tot 1.09.22 aan de finish. Ruim een halve seconde sneller dus, waarmee ze uiteindelijk achtste werd in de run.

“Ik ben erg tevreden met de runs”, keek Kimberley na afloop terug. “Ik heb geen grote fouten gemaakt. Er gingen wel wat kleine dingetjes mis, maar dat komt wel met wat extra ervaring. Dat ik weer de aansluiting bij de top-8 maak is ook iets waar ik hartstikke blij mee ben. Zeker na de race van vorige week. Daarbij zat ik ook dicht op de atleten voor mij. Dat biedt dus perspectief richting het podium.”

Extra speciaal is het toch wel dat in Sankt Moritz dus op een baan gesleed wordt, die volledig uit ijs bestaat. Dat is nergens anders te wereld zo. Kimberley: “De baan in Sankt Moritz is altijd geweldig om op te sleeën. Natuurijs is ieder jaar anders en daarin ligt ook de uitdaging.”

Wedstrijd terugkijken
Bekijk hieronder de video’s terug van heat 1 (als 2e van start) en heat 2 (als 12e van start):