De derde wedstrijd in de World Cup van het seizoen 2018/2019 heeft voor Kimberley niet het resultaat opgeleverd waar ze op hoopte. In Altenberg, opnieuw op Duits grondgebied, kwam ze tot de zestiende plaats. Na de eerste heat stond Kimberley nog elfde, maar een zeventiende plek in de tweede heat zorgde ervoor dat ze zakte in het klassement. “Het was niet de race waar ik op hoopte, maar ik heb deze week wel veel geleerd met het oog op volgend jaar.”

Dat leren was ook belangrijk als het om de baan in Altenberg gaat. “Hier worden volgend jaar de wereldkampioenschappen gehouden”, vertelt Kimberley. “Daarom is dat leren nu erg goed. Vandaag ging de eerste run erg goed. Tot bocht tien, de kreisel. Daarna maakte ik wat foutjes die veel tijd kosten. In de tweede heat was het aan het sneeuwen en daar had niet iedereen evenveel last van. Een mooi iets is dat bocht vier, de moeilijkste bocht, nu goed gaat. Daar ben ik erg blij mee.”

Drukke maand
Volgende week komt Kimberley weer in actie en ook dan wordt er in Duitsland gesleed. In Konigssee is dan de vierde World Cup wedstrijd van deze winter. Januari is sowieso de drukste maand. Een week na Konigssee staat de World Cup in het Oostenrijkse Innsbruck gepland en weer een week later is de afdaling in het Zwitserse Sankt Moritz.

Beelden
Onderstaand zijn de beelden te zien van de twee heats in Altenberg.