Vijf dagen nadat ze in Sigulda het World Cup seizoen begon met een negende plaats, heeft Kimberley in Winterberg vrijdag datzelfde resultaat weten te behalen. In de tweede World Cup van het seizoen zette ze in de eerste heat de achtste tijd neer. Vervolgens was ze in de tweede heat weliswaar sneller, maar was dat ditmaal goed voor een negende plek. “Ik ben erg tevreden over vandaag!”

Blij keek Kimberley na afloop terug op de dag. “Bij de eerste run begon ik al met een PR op de start”, vertelt ze. “Na de eerste bocht maakte ik vervolgens wel een klein foutje, maar het was een goede run. In de tweede run was ik daarna nog sneller op de start en dit was een erg goede run. Het is mooi dat ik daarbij ook tot een persoonlijk record op de finish kwam. Dat is een mooie afsluiter voor de kerst.”

Een mooie dag dus, die eigenlijk nog mooier was doordat het voor Kimberley ook echt als een thuiswedstrijd voelt. “De World Cup in Winterberg is altijd gezellig met alle Nederlandse support langs de baan. Vandaag zat het weer ook nog eens mee en waren de condities goed. Dus was het een spannende wedstrijd met een goed sfeertje.”

Bekijk hieronder beide heats terug:

Foto: Viesturs Lacis