Een week na haar twaalfde plaats in Lake Placid, heeft Kimberley zichzelf in Park City weten te verbeteren. Ze eindigde ditmaal op de tiende plek, waarbij ze wederom tijd en plaatsen in de stand goedmaakte in de tweede heat. Nadat ze in de eerste heat vijftiende werd, wist Kimberley drie uur later in heat twee de zevende tijd te slee├źn. De World Cup wedstrijd in Park City zou eigenlijk vrijdag al zijn, maar kon toen niet doorgaan vanwege hevige sneeuwval. “Ik ben zeer tevreden!”

“Het waren twee redelijk constante runs”, kijkt Kimberley terug. “Bij de eerste heat liep de start niet zo lekker. Ik raakte wat uit balans na twee stappen en kon de slee niet zoveel vaart meegeven als ik had gewild. In de tweede heat heb ik dat foutje echter mooi hersteld. Ik pakte dan ook een personal best op de push en de finishtijd. En zo heb ik nu een mooie top-10 klassering op zak op een baan waar ik nu nog altijd slechts achttien runs heb gemaakt.”

Er werd dus een dag later dan gepland afgedaald in de Amerikaanse stad. Daarbij was het programma ook anders dan normaal, want nu zat tussen de twee heats van de vrouwen ook de eerste heat van de mannen. “Dat komt omdat het gisteren dus uitgesteld was. Er moet een pauze zitten tussen de runs. Op deze manier werd er optimaal gebruik gemaakt van de tijd op de baan.”

In het World Cup klassement staat Kimberley nu op een twaalfde plaats. Om kwalificatie af te dwingen voor de Olympische Spelen is een top-12 klassering in dat klassement op 14 januari noodzakelijk. Op dat moment is de laatste wedstrijd, in Koningssee, nog niet geweest. Er tellen dan ook zeven van de acht World Cup wedstrijden mee voor kwalificatie.

Hieronder bekijk je de beelden van Kimberley’s tweede heat:

En bekijk hier ook de beelden van Kimberley’s eerste heat: