Het seizoen is begonnen! In Lake Placid is Kimberley donderdag twaalfde geworden tijdens de eerste World Cup wedstrijd van het seizoen. “Een prima start”, zo vertelt ze na de wedstrijd in Amerika. “In de eerste run zaten nog wel veel kleine foutjes, maar die heb ik opgeschoond in de tweede run. Daarin kwam ik tot een ruim persoonlijk record met .3 seconden en ik had ook een persoonlijk record op de start, die in 5,29 ging!”

Kimberley verbeterde zichzelf in de tweede heat behoorlijk ten opzichte van de eerste. Waar ze in die eerste heat de vijftiende tijd neerzetten, werd ze in de tweede afdaling zesde. Het leverde haar in totaal een twaalfde plaats op, waar de Oostenrijkse Janine Flock de winst greep. “Ik zie dit absoluut als een goede start van het seizoen. Met deze race ben ik erg tevreden en ik ga dan ook met veel zelfvertrouwen naar de volgende baan.” Volgende week vrijdag 17 november is in Park City de tweede World Cup wedstrijd van het seizoen.

Hieronder bekijk je de beelden van Kimberley’s tweede heat: