Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk tijd voor de officiële Kick-off van de zomertraining. Zelf ben ik al twee weken eerder begonnen met een mooie trainingsweek in het zonnige Portugal, maar vandaag werd er een gezamelijke start gemaakt met alle atleten van de BSBN (Bob en Slee Bond Nederland). Voor de bobslee en skeleton atleten werden fysieke testen uitgevoerd en de eerste starts gemaakt op de startbaan in Harderwijk. Ook voor mij was het mijn eerste start sinds de eind van het winterseizoen.

De Kick-off starten met welkom op de startbaan, vanwaaruit we gezamelijk naar de startbaan vertrokken voor de fysieke testen. Er werd gesprongen en gesprint over 60 meter. Voor mij waren de testen bedoelt om te zien waar ik fysiek sta en had zelf mijn trainingsweek niet aangepast om uitgerust van aan de testen te beginnen. Maar voor alle nieuwe atleten die aanwezig waren gold dat wel. Zij moesten hun best doen om kans te maken op een plekje in het bob- ofwel skeletonteam.

Na de fysieke testen was het tijd om op de startbaan aan de slag te gaan. Voor mij een leuke training waar ik echt van kan genieten. Erg leuk om na een aantal weken weer op de slee te liggen, althans eentje op wieltjes dan. Maar voor alle nieuw aangemelde atleten was het ontzettend spannend. Na het een paar voorbeelden van mij, zijn ze allemaal zelf op de slee te gaan liggen! Voor het resultaat zie de video hieronder met de sfeerimpressie van de Kick-off.

Geslaagd

Alles bij elkaar was de Kick-off een gezellige dag waar hard gewerkt is door alle atleten en iedereen gemotiveerd weer naar huis ging. Mocht je nu zelf eens een kijkje willen nemen op de startbaan en durft je jezelf net als alle andere atleten head first te wagen, dan kan ik je de Skeleton fandag aanraden op 27 mei 2017.