Afgelopen zaterdag ben ik tweede geworden op het WK Junioren in Winterberg! Geheel onverwacht. Of althans ik had mezelf niet zo hoog ingeschat. Mijn fysieke coach, Urta, daarintegen was er van overtuigd.

Het was veel bewogen wedstrijd. Na de eerste 11 sleeën werd de wedstrijd stilgelegd, omdat 4 atleten uit het spoor duwde bij de start (zie foto). Twee uur later werd er opnieuw begonnen. Ik was één van de elf sleeën die al naar beneden was geweest. Maar goed. Ik liet met er echter niet door uit het veld slaan. En zetten twee uur later gewoon nog een beter run neer. Waardoor ik na de eerste run uitkwam op de tweede plaats. Slechts 0.08 sec achter de nummer 1.

Helaas kon ik met mijn tweede run (of eigenlijk derde 😉 ) het verschil niet goed maken. Lelde Priedulena uit Letland, was me nog net een maatje te groot. Maar ik wist wel mijn tweede plaats te verdedigen tegenover Anna Fernstadt uit Duitsland die derde werd.

Inmiddels nu drie dagen later, zit ik in Zwitserland en ben gewoon weer lekker aan het sleeën. Maar ik heb een buitengewoon weekend achter de rug, waarin ik ook nog eens te horen kreeg dat ik geslaagd ben voor mijn studie! Dat betekend dat ik volgende week in Nederland mijn diploma mag ophalen. En onder andere door dit resultaat twee weken later weer vertrek voor het senioren WK in Igls, Oostenrijk. Uiteraard houdt ik jullie op de hoogte en laat ik het weten als ik me definitief geplaatst heb.

[slideshow id=12]