[singlepic id=948 w=320 h=240 float=right]In het laatste weekend van november heb ik mijn eerste podiumplaats in de Europa Cup weten te bemachtingen. Iets waar ik heel trots op ben. En dat ook nog eens op een technisch moeilijke baan als Königssee.

Mijn eerste runs ging goed. Ik had wat moeite op de het langer rechte stuk wat er in de baan zit. Ik ging hier in een skit doorheen, dat will zeggen dat ik zijwaarts glij in plaats van rechtdoor. Goed om de baan schoon te vegen, maar snel is anders. Maar omdat ik kreisel (een 360 graden bocht) wel heel goed slee, weet ik nog veel snelheid te halen. Waardoor ik uiteindelijk 6de stond.

In mijn tweede runs was het rechte stuk een stuk beter. Kortom nog meer snelheid, een halve seconde sneller beneden. Wat uiteindelijk zelfs de tweede tijd in deze run bleek te zijn. De tijd was goed genoeg om naar een derde plaats te klimmen. Zelf ben ik super trots! Vooral omdat er in ons veld 4 World Cup atleten meededen. Het was mooi om op het podium te staan en te zien hoe mijn eigen vlag de lucht in gehesen wordt. Weliswaar nog niet in de hoogste nok, maar dat komt vanzelf wel. Eerst nog wat meer trainen en ervaring op doen!

[singlepic id=937 w=640 h=480 float=center]