De laatste stop voor de kerst was Winterberg. Hier vond de 5de wedstrijd van het Europa Cup Circuit plaats. Vorig jaar was ik hier 6de geworden mijn doel was dan ook om het hier beter te doen en hoger te eindigen.

Ondanks dat het sleeën goed ging zag het er op woensdag toch niet zo heel goed uit. Ik was ziek, koorts en behoorlijk verkouden. Iedereen heeft daar wel eens last van, maar dit was wel heel slecht getimed. Omdat Winterberg een relatief korte baan is en de start er dus extra toe doet.

Gelukkig was ik tegen de tijd dat de wedstrijd was op zaterdag aardig opgeknapt. Ik was nog wel erg moe en minder explosief, maar het starten tijdens de wedstrijd ging best goed. Uiteindelijk was ik op de start slechts een 10de langzamer dan vorig jaar. Dus het viel mee. In mijn eerste run wist ik zelfs een tijd van 59.13 neer te zetten. Een persoonlijk record met bijna een halve seconde. Ik stond hiermee 3, slecht een paar honderdste voor de nummer 4 de rusische Renata Khuzina en de nummer 5 de Amerikaanse Gracie Clapp.

Helaas maakte in op de top een klein foute mijn tweede, wat me wat snelheid gekost heeft waardoor in net achter Khuzina en Clapp terecht kwam op de 5de plaats. Wat uiteraard jammer was, maar nog steeds een goed resultaat en ik 2 goede runs neer gezet. Dit is al de 3de top 6 dit seizoen en een mooie afsluiting van de eerste helft! Op naar een paar trainignsweken in Nederland en mijn studie. Want dat gaat ondertussen ook gewoon door. En dan in januari weer lekker op pad voor de tweede helft. Hieronder een foto reportage van de eerste helft.

[nggallery id=11]