Sinds 9 november ben ik in Noorwegen om de baan daar te leren kennen voor de Europa Cup wedstrijden aanstaande vrijdag en zaterdag. Ik moest zeggen dat het wel even wennen was. De baan is anders dan alle andere die ik al van de top gedaan heb.

De snelheid in deze baan ligt niet hoog. Mijn topsnelheid tot nu toe is 116 km/h, maar de druk in de bochten geeft je het gevoel dat je veel harder gaat. Verder ga je van de ene bocht over in de andere bocht, wat erg leuk is als het goed gaat. Maar in het begin het lastig maakte om goed naar beneden te komen.

Ik de afgelopen ander halve week ben ik wel veel vooruit gegaan. Veel dingen bijgeleerd over sleeën en materiaal. Dat valt te danken aan mijn kamergenootje Kim Meylemans van België. Maar ook in de baan gaan de afdalingen steeds beter. Waar ik vorige week begon me een 58 sec. Slee ik nu rond the 56 sec grens constant met als beste tijd 55.88. Mooie stappen vooruit gezet dus. Zelf ben ik tevreden met de progressie en ik ben benieuwd wat de komende EC brengt en hoe ik in het veld lig. We gaan het zien. Morgen de laatste officiële training en dan vrijdag om 9 uur van start met de eerste Europa Cup van het seizoen.

Hieronder een filmpje van mij in bocht 9 en 10!

[youtube]http://youtu.be/lmdI4ceQtCg