[singlepic id=934 w=640 h=480 float=left]Afgelopen week heb ik samen met Jonas Petit. Deelgenomen aan de skeleton school. Deze school is bedoelt voor eerste- en tweedejaars skeletonatleten. Jonas was compleet nieuw en ik ben van mening aanstormend talent voor de sport. Hij heeft het ontzettend goed gedaan in zijn eerste week. Na 4 trainingen al van boven en zonder problemen. En wat zegt Jonas dan zelf: ‘Mwah, het ging niet zo goed!’ Hij wilde alleen maar sneller en sneller. Elk kantje wat hij raakte was er een te veel.

Mooi om te zien, want zelf ben ik ook zo. Maar goed, als je het dan eenmaal over de run hebt valt het best wel mee. Blijk dat hij uiteindelijk maar 3 keer de kant heeft geraakt. Onwijs goed voor een eerste run van boven.

Aan het eind van de week begon de snelheid er ook goed in te komen. Met meer dan 100 km/h kwam hij naar beneden. Bij mij zelf ging het ook goed. Lekker veel afdalingen gemaakt en weer beter leren sturen en nog constanter geworden.

Op de slotdag van de school was het tijd voor de skeletonschool race. Bij deze race draait het er niet om wie het snelste is, maar om wie de meest constante runs heeft. Er wordt dus gekeken naar het tijdverschil tussen je eerste en je tweede run. Verder wordt er gesleed zonder te starten. Ik kan met trots zeggen dat ik deze race heb gewonnen. Niet alleen met de meest constante runs, maar ook met de snelste van het hele veld. Zelfs alle mannen verslagen! Mooie afsluiting van een goede trainingsweek. Nu op naar de Europa Cup races.