[singlepic id=832 w=320 h=240 float=right]De afgelopen maanden heb ik even niks laten horen via de site. Op sport gebied was het erg rustig en was er weinig nieuws te melden, maar wat studie betreft wat het topdrukte! Maar ben bijna klaar. Vanmorgen mijn laatste theorie toets gemaakt en vrijdag eindgesprek om mijn stage. Dus dat gaat eigenlijk best snel. Nu ik wat ruimte heb in mijn dagplanning om op te vullen vond ik het hoog tijd voor een update op mijn website. Het trainen gaat naast de studie eigenlijk heel goed. Ik ga vooruit met kracht en sprinten. Ook staat de startbaan nog steeds op papendal, dus ik kan lekker oefenen op de eerste 50 m. Nu vond ik de updat zo wel erg kort, dus dacht ik laat ik eens wat meer informatie geven over mijn eigen sport. Over de mail heb ik de volgende vraag ontvangen en wilde graag het antwoord daarom met jullie delen.

‘Hoe kom je aan je jou skeleton helm? Ik heb zelf een motorhelm, dus ga nu en dan eens shoppen voor een nieuwe. Maar in geen enkele winkel of webwinkel ben ik zo’n mooie helm tegen gekomen als de jouwe.’

[singlepic id=839 w=320 h=240 float=left]Het klopt dat skeleton helmen niet te koop zijn in (web)winkels. De helmen worden op maat gemaakt en zijn ook alleen bij UVEX Duitsland te bestellen. Toch zijn er wel andere helmen toegestaan. Zo wordt gebruik gemaakt van skydive helmen, te zien in de afbeelding aan de linkerkant. Deze zijn in principe ook toegestaan om mee te trainen en wedstrijden mee te doen. Maar vanuit de FIBT (internationale bobslee en skeleton  federatie) wordt aangeraden om de UVEX helmen te gebruiken omdat deze specifiek voor de sport ontworpen zijn. Het vizier dat erin zit zo gemaakt dat het tegen grote temperatuurverschillen kan en dus niet beslaat tijdens het sleeën. Goed zicht is namelijk wel een vereiste in skeleton. En is hij aerodynamisch de beste helm.

Nu denk je misschien bij jezelf ‘De beste? De helmen bij een tijdrit van de Tour de France zien er toch echt aerodynamischer uit!’. Dat kan kloppen. Aan een skeleton helm zitten bepaalde regels: Zo moet de oppervlakte van de helm van glad materiaal zijn, mogen er geen aerodynamische vormen op aangebracht worden, maar moet het de vorm van het hoofd volgen, en tot slot mag[singlepic id=836 w=320 h=240 float=right] de padding aan de binnenzijde van de helm niet uitsteken. Aan de hand van deze eisen is UVEX uitgekomen op deze helm en dat is dan ook de helm iedereen draagt. Vaak zie je ze wel met de mooiste versieringen erop. Eentje die ik leuk vindt is die van Shelley Rudman. Die heeft een grote glimlach of ze nu wel of geen helm op heeft. Nieuwsgierig wat voor mooie helmen je nog meer tegen komt in mijn sport klik hier.