Gisteren was de 3de atletiek competitie van de 3de divisie in Almelo. (Voor diegene die niet weten wat de atletiek competitie is. Het is een teamwedstrijd waarin alle onderdelen worden opgevuld.) We gingen met de Climax dames weer voor de winst. De eerste competitie hadden we namelijk gewonnen. De tweede net niet, omdat we gediskwalificeerd waren op de estafette, helaas. Maar vandaag zou dat niet gebeuren en we hadden een sterker team dan de eerste wedstrijd, dus we gingen ervoor. Zelf mocht ik uitkomen op de onderdelen verspringen en 200m sprint. Onderdelen die enigszins verband houden met skeleton.

Onze wedstrijddag begon goed met een wat waterig zonnetje werd er gestart met de 100m horden en de 100m sprint. Dat verliep prima! Maar daarna begon het helaas met regenen. Marjolein die moest hoogspringen was na 1 sprong al doorweekt van de landing op de natte mat. Ondanks dat heeft ze het heel goed gedaan, ze liet zich door het water niet tegenhouden. Om 14.10 zou ik eignelijk in actie komen op het verspringen, maar vlak daarvoor werd de wedstrijd stilgelegd, want er kwam een hoosbui over de atletiekbaan heen. Gelukkig dacht ik eerst, wordt ik niet helemaal nat! Maar ja, toen de regen iets afnam begonnen ze weer om niet al te ver achter te raken op schema. Dus uiteindelijk moest ik toch nog in de regen springen. Ik liet me daardoor niet van de wijs brengen. Gewoon hard lopen en springen dacht ik beetje regen wordt je niet minder van. In mijn eerste sprong kwam ik tot 4.95m! Oftewel met nog 3 pogingen te gaan ging ik voor de 5 meter. In mijn laatste poging wist ik de afstand nog te verbeteren naar 4.97 m. Dus helaas geen 5 meter, maar ondanks dat toch erg tevreden. Met deze afstand eindigde ik namelijk 40cm voor de dichtstbijzijnde concurrentie, wat een mooie bijdrage was in onze strijd om de eerste plaats.

Tegen de tijd dat de 200 was het weer gelukkig wat opgeklaard. Dus ik kon droog naar de finish snellen en met 27,64 s was ik net iets sneller dan de vorige competitie. Deze tijd was zelfs goed genoeg om 2de te worden van onze poule.

Na de afsluitende estafette die we met ruime voorsprong wonnen was er nog wat onenigheid met de jury over het wisselen, dus was het nog even spannend, maar nadat deze gewoon geldig was verklaard konden het niet anders dan dat we eerste waren in de poule. We hadden namelijk de 3 onderdelen, 100m, verspringen en  speerwerpen, met  grote voorsprong gewonnen en ook nog eens een aantal top 3 klasseringen op andere onderdelen binnen weten te slepen. Mooi resultaat en nu op naar de promotie wedstrijd! Want we willen met de dames wel van de 3de naar de 2de divisie promoveren.

Voor mij staat er nu alleen eerst even iets anders voor de deur. Woensdag moet ik namelijk naar het ziekenhuis voor mijn enkelblessure. Eerst zorgen dat die weer helemaal in orde is, zodat ik daarna weer een mooie bijdrage kan leveren aan de competitieploeg. Maar natuurlijk vooral om te zorgen dat ik goed kan sleeën deze winter.