[singlepic id=730 w=320 h=240 float=right] Zondag 9 maart 2014 was de eerste editie van de Skeleton fandag! Een groot aantal van jullie was op Papendal om kennis te maken met mijn sport. En hebben zelf kunnen ervaren wat skeleton nu eigenlijk inhoud.

Na een korte presentatie van Kimberley over het afgelopen seizoen, kwamen de fans zelf in actie. Op de startbaan werden er starts gemaakt; dus zelf rennen met de slee en dan ‘Head first’ erop springen! Daarnaast konden jullie ook kijken of je een beetje ‘feeling’ hadden voor het besturen van zo’n klein dienblad op ijzers. Op een skeleton slee werd een virtuele afdaling gemaakt die vergelijkbaar is met een echte. De G-krachten mochten dan ontbreken, maar het stuurprincipe geeft een goed gevoel van wat ik eigenlijk doe op de slee. Ik vond het erg leuk om te zien dat jong en oud het heeft uitgeprobeerd en enthousiast met de dag meegedaan heeft.

[singlepic id=815 w=320 h=240 float=left]Ik hoopte met deze middag jullie een goed beeld te geven van wat ik nu eigenlijk doe gedurende de wintermaanden. Naar mijn idee ben ik daarin geslaagd en is de eerste fandag is een groot succes! Op de startbaan waren constant fanatiekelingen aan het starten en aan het proberen hun starttijd elke keer weer te verbeteren. Zelfs een van mijn oudste fan, 68 jaar, had het lef om zelf op de slee te springen. Na een actieve en zeer informatieve middag ging iedereen naar huis met wat meer kennis over haar sport en een ervaring om nooit meer te vergeten. Dat geldt ook voor mij zelf. Ik was heel blij met alle aanwezige, het enthousiasme waarmee er deelgenomen werd aan de activiteiten en de lastige vragen die me zo nu en dan gesteld werden.

Hieronder staan vele foto’s van de fanmiddag!

[nggallery id=10]