[singlepic id=709 w=320 h=240 float=right]Na 5 weken hard trainen, vele wijze lessen en een blauwe plek hier en daar, was het dit weekend eindelijk zo ver, mijn eerste skeleton wedstrijden stonden voor de deur. Twee wedstrijden in Igls, Oostenrijk. De wedstrijden liepen iets anders dan ik van te voren in gedachten had, maar dan wel in positieve zin!

Zaterdag middag mocht ik als 14de starten en ik had er veel zin in! En dat bleek, mijn eerste run ging echt super goed. Ik had zelfs een 4de starttijd en was een halve seconde sneller beneden dan dat ik ooit in de training ben geweest. En mijn finishtijd van 55.37 s was goed voor een 7de plaats. Maar ja, een skeleton wedstrijd bestaat niet uit één maar uit twee runs. En helaas was mijn tweede run niet zo goed als mijn eerste en verloor ik een plaatsje. Maar met uiteindelijk een 8ste plaats in het eindklassement, eindigde ik nog altijd zo’n 4 plaatsen hoger dan ik zelf had ingeschat en was ik dan ook dik tevreden.

Na de wedstrijd was het direct tijd om ijzers te schuren en de slee weer in orde te maken, want zondag middag moest ik direct weer starten in mijn tweede wedstrijd. Ook deze wedstrijd ging heel goed. In mijn eerste run wist ik mijn persoonlijk record nog een beetje aan te scherpen naar 55.31 s en stond ik 9de. Op slechts 2 honderdste van de nummer 8 en maar 8 honderdste voor de nummer 10. Het was dus heel spannend! Maar ik wist een goede tweede run neer te zetten en dit keer een plaatsje te stijgen in het klassement. Ik eindigde dus wederom op een 8ste plaats!

Kortom ik kan terug kijken op een zeer geslaagde eerste wedstrijd week en ben zeker erg trots op mijzelf!