[singlepic id=708 w=640 h=480 float=]

Het is al even stil van mijn kant. Probeer wel af en toe een twitter of facebook berichtje te posten, maar ik heb geen tijd gehad om een leuk verhaaltje te typen en foto’s te plaatsen. Maar nu heb ik eindelijk een gaatje gevonden om jullie weer op de hoogte te stellen.

Inmiddels zijn we twee weken verder en ben ik van Altenberg eerste weer terug gekeerd naar Winterberg om daar nog wat meer te sleeën. En dat is goed gelukt. Ik heb met mijn sleetje zelfs snelheden van boven de 120 km/h weten te halen. Dus daar was ik erg blij mee en hoe harder je gaat hoe leuker het is, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik ben stiekem wel een beetje een snelheidsduivel!

[singlepic id=707 w=640 h=480 float=right]Na een goede trainingsweek ben ik met Mirjam en Gert afgereisd naar Igls, Oostenrijk. We gingen van het mistige Winterberg met een klein klein laagje sneeuw naar de echte bergen met een meter sneeuw en een lekker zonnetje. Daar hebben we afgelopen week deelgenomen aan de skeletonschool! Dat betekende twee trainingen op een dag afdalen en dan in de vrije uurtjes theorie over het sleeën, de slee en bijkomend materiaal. Het is eigenlijk een beetje vergelijkbaar met mijn studie. Een goede combi tussen theorie en praktijk. Oftewel het was een drukke, maar zeer leerzame week. En een hele goede voorbereiding op de Europa Cup.

Die is komende week hier in Oostenrijk en dat wordt voor zowel Mirjam als mij onze eerste wedstrijd. Dus terwijl jullie allemaal lekker Sinterklaas vieren en genieten van pepernoten, taaitaai en chocoladeletters. Glij ik lekker over het ijs en lig ik op tijd in bed. En nee, dat vind ik helemaal niet erg. En bovendien is Sinterklaas al bij ons langs geweest in Winterberg.

[singlepic id=705 w=320 h=240 float=center]

[singlepic id=704 w=320 h=240 float=center]