Inmiddels ben ik weer in het land! Na 7,5 week in het buitenland en 98 afdalingen zit de eerste helft van het seizoen erop. En ja, ik ben zelfs op het podium terecht gekomen afgelopen dinsdag!

[singlepic id=710 w=640 h=480 float=center]

Na de goede wedstrijd resultaten in Igls twee weken terug zijn wij naar Königssee vertrokken voor een paar trainingsdagen. We hebben zes afdalingen kunnen maken! En deze waren ontzettend leerzaam. De kreisel (een bocht van 360 graden) in Königssee is een van de moeilijkste bochten die er is en ik ben het daar zeker mee eens. In mijn eerste run was ik in die bocht de weg kwijt. Ik had werkelijk geen idee waar het eind was. In het filmpje hieronder kun je het resultaat zien. Uiteindelijk maar beide voeten op het ijs gedrukt om mezelf wat af te remmen!

[youtube]http://youtu.be/ke6Ed-j2aBQ

Gelukkig ging het snel beter en kan ik nu een mooie veilige lijn door de bocht sleeën.

Na Königssee zijn we naar Winterberg vertrokken voor mijn laatste Europa Cup. Vanwege de mooie resultaten in Igls en de goede trainingsweken in Winterberg aan het begin van het seizoen had ik toch wel stiekem mijn zinnen gezet op nog een mooie 8ste plaats.

Helaas viel de eerste officiële training behoorlijk tegen. Ze hadden hier en daar nogal wat aan de baan veranderd. Nu zal je misschien denken een bocht naar recht is toch een bocht naar rechts. Maar het maakt heel vele verschil of er veel of weinig ijs op de muur. Het kan een bocht net iets korter of langer maken. Hier had ik geen rekening mee gehouden, dus raakte ik behoorlijk veel kantjes en was de snelheid ver te zoeken!

Gelukkig had ik nog twee trainingen om mijn plan aan te passen. Vervolgens was ik dinsdag helemaal klaar voor de wedstrijd! En het ging vanaf de start direct goed. In mijn eerste run wist ik een 3de starttijd neer te zetten. Maar door een foutje in de eerste bocht heb ik helaas wat snelheid verloren. Maar uiteindelijk wel zo goed verder gesleed dat ik op een 8ste plek terecht kwam in de tussenstand.

Mijn tweede run ging nog beter dan de eerste! Mijn starttijd was wel heel iets langzamer, maar mijn stuurkunsten wisten dit goed te compenseren deze run. Dus met een topsnelheid van 122,6 km/h raasde in op de finish af met een tijd die voor sommige moeilijk te behalen viel. Hierdoor ben ik nog 2 plekken gestegen in het eindklassement naar een 6de plaats!! En daar ben ik ontzettend trots op.

Maar ja, een 6de plaats in natuurlijk niet het podium zou je denken. Maar in de sleesport is het gebruikelijk dat de nummers 1 tot 6 op het podium komen. Dus nu was naast Duitsland en Rusland ook Nederland vertegenwoordigd op het podium.

Wat tot slot ook nog leuk is om te melden, is dat ik me door deze wedstrijd ook officieel gekwalificeerd ben voor het Wereld Junioren Kampioenschap in Winterberg!