Afgelopen week zijn we door een kleine wijziging in de planning in Altenberg beland. Een van de moeilijkere banen die er is. Omdat het voor mij nog maar mijn derde week sleeën was hebben we het rustig opgebouwd. Dat wil zeggen je begint halverwege de baan en werkt langzaam naar boven toe. De top heb ik nog niet gehaald deze week, maar dat was ook niet de bedoeling. Daarvoor moet ik eerst meer evaring op doen in het sleeën. Wel ben ik deze week veel vooruitgegaan op sleetechnisch gebied.

De eerste dag begonnen we heel laag, namelijk in bocht 9. Kortom we hebben dus bocht 1 to en met 8 geskipt en ons sleetje voor bocht 9 in de baan gedropt. Gert ging al naar eén run omhoog, omdat het met zijn slee ervaring wel heel saai was. Later volgde Mirjam en ik hem ook naar de junior start, bocht 7. In het filmpje is mijn eerste run door kreisel te zijn. Hier zie je dat ik nog al wat moeite heb met het rechte stuk en ik nogal van omhoog naar omlaag ga in kreisel (de bocht met het vierkantje in de afbeelding). De bedoeling is om een zo recht mogelijke lijn te krijgen door de bocht.

[singlepic id=702 w=640 h=480 float=center]

Een paar dagen later ben ik voor het eerst naar damesstart gegaan, bocht 3. Tegen de tijd dat ik naar boven mocht, ging het rechte stuk al een stuk beter (zie ook weer het filmpje). De laatste twee dagen heb ik van deze start gesleed. In het filmpje is ook mijn laatste run van damesstart te zien. Als ik dat vergelijk met mijn eerste run is het al een stuk beter. Ga niet meer van hoog naar laag en bijna recht door het rechte stuk ervoor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=l_N0pma4NOA

Zelf ben ik heel tevreden over de trainingsweek in Altenberg. Veel geleerd en veel vooruitgang geboekt. Ik hoop dat ik door het filmpje een beetje een beeld heb kunnen geven wat de vooruitgang is in zo’n trainingsweek. En dat ik jullie een beeld heb kunnen geven van waar we nu allemaal op letten en hoe je nu eigenlijk door een bocht heen wil.