De slee week in Winterberg begon goed, na 2 runs van damesstart ben ik direct naar boven gegaan. Dus op sleedag 2 direct 2 runs van de top gemaakt. Het was wel even spannend. Ik kende de baan natuurlijk al van het bobsleeën, dus ik wist een beetje wat ik qua snelheid kon verwachten en ik wist precies hoe de bochten liepen. Nu moest ik alleen nog de goede stuurbewegingen voor een skeletonslee toepassen. Als ik het nu zo typ klinkt het heel makkelijk, maar met skeleton heb je heel veel verschillende stuurmogelijkheden.

Bij een bobslee heb je gewoon twee touwtjes. Als je de rechter trekt ga je naar rechts en aan het linker gebeurd het tegenovergesteld. Bij een skeleton slee kun je sturen met je schouder, je hoofd, je kniën en je tenen. Oftewel veel keuzes te maken onderweg in een fractie van een seconde. Gelukkig zijn we eenvoudig begonnen, met één of twee stuurmomenten per bocht, zodat het wel overzichtelijk bleef. Dus op de eerste dag goede runs kunnen maken van de top!

Tijdens deze eerste twee dagen was de vader van een van de bobslee meiden aanwezig om foto’s te maken. Hieronder kun je een selectie daarvan bekijken.

[slideshow id=9]

Na die twee dagen sleeën hadden we ontzettend pech! We hebben namelijk twee dagen niet kunnen sleeën. Het weer was slecht, warm en nat, en de koelinstallatie onder de start ging stuk, dus geen ijs op de eerste 50 meter. Gelukkig mochten we vandaag weer de baan op. Om het beetje goed te maken mochten we vandaag 3 runs doen! Deze runs ging erg goed. Klein stukje van een van de runs is te zien via de onderstaande link:

https://www.facebook.com/photo.php?v=683530118338257&saved

Morgen is onze laatste sleedag hier. In de planning stond eigenlijk dat we nog een week zouden blijven, maar omdat we niet naar Koningsee is er wat geschoven. Nu gaan we volgende week naar Altenberg en dan komen we de week daarna weer terug naar Winterberg om te sleeën.