Afgelopen week ben ik naar Oberhof (Duitsland) geweest voor starttraining op ijs. Het baantje waar we daar op starten is dus precies hetzelfde als in Harderwijk, alleen is hij gekoeld en ligt er een laagje ijs op de bodem. Aangezien dat het voor mij de tweede keer was dat ik met een skeleton ging startte was het best spannend! Mijn allereerste start op ijs was dan ook heel voorzichtig. Om te beginnen maar rustig vier passen naast de slee gemaakt en vervolgens er direct op gesprongen. Maar na een paar start begon ik er een beetje gevoel voor te krijgen gelukkig! En begon ik het steeds leuker te vinden. Uiteindelijk ging het donderdags echt heel goed. Ik loop nog niet zo ver door, maar ben allang tevreden met dit resultaat na een paar dagen. Hieronder op het filmpje kun je het zien.

[youtube]http://youtu.be/h694Tx1uU3A

Op zaterdag was er afsluitend een internationale startwedstrijd. Voor mij was het idee dat ik daar aan deelnam zodat ik nog wat extra trainingsruns kon maken. Dus mijn doel voor de wedstrijd was dan ook twee technisch goede runs maken. Dit is gelukt! En daarnaast ben ik ook nog eens verrassend 4de geworden. Alleen 3 world cup atletes startten sneller dan dat ik deed! En één van de twee starts was zelfs sneller dan onze eigen Nederlandse topatlete. Kort samengevat dus een goed begin van mijn skeleton carrière!!