[singlepic id=658 w=320 h=240 float=right]Volgende week in Oberhof, Duitsland, is de start van het nieuwe seizoen. We gaan dan trainen op de ijsstartbaan daar. Voor mij, Kimberley, begint dit seizoen met een compleet nieuwe uitdaging. Ik heb namelijk in overleg met de bond besloten de overstap te maken van bobslee naar skeleton. Een van de redenen is dat mijn bouw, lengte en gewicht beter passen bij skeleton.

Voor mij betekend dit dat ik komende week dus niet met z’n tweeën, maar helemaal alleen zal gaan starten! Best spannend om het direct op ijs te leren. Maar als je iets doet kan je het maar beter meteen goed doen.

[singlepic id=656 w=320 h=240 float=left border=no]Ik zal het bobsleeën zeker missen, vooral de intensieve samenwerking met mijn remsters. Daar tegenover staat dat de groep skeletonners ook leuke actieve hard werkende sporters zijn. Ik verwacht dat ik mij in dat team ook prima thuis zal gaan voelen. Ik ben er zin in en benieuwd of ik inderdaad talent heb om dit snel op te pakken!

ocht u meer informatie willen over skeleton en wat het precies is, kunt u terecht op de wikipedia pagina van skeleton. Mocht u het u goed Engels kunnen is de Engelse pagina interessanter, omdat daar iets meer informatie op staat. Ook is het filmpje: How the train skeleton? Leuk om te kijken.