[singlepic id=637 w=810 h=600 float=right]

De afgelopen drie dagen is bobteam Bos aan het sleeën geweest in Königssee. Onze eerste keer op deze baan, dus dat maakte het een beetje extra spannend. Deze baan is mooi gelegen in de bergen aan de voet van de Königssee, een prachtige omgeving om te zijn. We waren erg onder de indruk van het mooie uitzicht, maar daar kwamen we natuurlijk niet voor. We kwamen om te sleeën.

Na een uitgebreide wandeling langs de baan met de coach ging we licht nerveus, maar met veel goede moed in de slee zitten. Helaas viel de eerste dag toch een beetje tegen. Twee afdalingen gemaakt en in beide problemen in Kreisel (de cirkel vormige bocht op de plattegrond), waardoor we onderuit schoven. Gelukkig hadden we onze nieuwe HJC helmen op dus was er niks aan de hand. Het was balen om zo te beginnen, maar dit was zeker geen rede om op te geven. Dus gewoon de volgende dag nog een keer proberen!

Dag twee was een stuk beter. In de eerste afdaling Kreisel onder controle en vervolgens vlogen we over het ijs naar de finish! Blij dat we waren, maar dat ben je altijd als de eerste keer op een nieuwe baan goed beneden komt. Maar om even vast te stellen dat het geen geluk was dat we op 4 ijzers over de finish kwamen hebben we direct nog maar 3 runs gemaakt! Kortom een top training met 4 goede runs, tevreden coach en blije atleten.

Op de derde en alweer laatste dag. Moest er maar eens wat meer snelheid bij, dus nu maar de hele baan afdalen in plaats van starten bij de Youth start (zie afbeelding). Ons was vertelt dat de baan vanaf de top voelde als een achtbaan en dat was het ook! Het was echt gaaf om van boven soepel naar beneden te glijden! Na in het totaal 4 runs van de top zat onze laatste training er helaas alweer op en gingen we weer op weg naar huis.

Kort samengevat; het was een korte trainingsweek, maar een hele waardevolle! We hebben weer een nieuwe baan geleerd en belangrijke ervaring op gedaan. Nu over 3 weken op pad naar de volgende nieuwe baan, Lake Placid!

[singlepic id=636 w=640 h=480 float=]