World Cup #8 Königssee

19/01/2018

Waar de wedstrijd in Sankt Moritz de laatste was die meetelde voor olympische kwalificatie, is die in Königssee pas de laatste World Cup van het seizoen. Telt die dan nergens meer voor? Natuurlijk wel, want elke wedstrijd is er één en daarbij wil ik graag zo hoog mogelijk in de stand van het klassement eindigen. En we zijn dus opnieuw in Duitsland, voor alweer de derde World Cup dit seizoen bij onze oosterburen.

Wat deze baan bijzonder maakt? In ieder geval al dat het de oudste kunstmatige baan ter wereld is. Vorig jaar werden hier de wereldkampioenschappen gehouden en toen werd ik veertiende. Daarbij is de baan in Königssee vrij technisch, waardoor het voor mij als nog relatief jonge sleeër, één van de moeilijkere banen in het circuit is. Maar ik leer hier ieder jaar ook heel veel en daarom vind ik het geweldig om hier te sleeën.

Meer over de baan vind je op: IBSF.org

Programma

Alle tijden in het programma zijn weergegeven in Nederlandse tijd. De lokale tijd staat er tussen haakjes achter.

UPDATE: I.v.m. sneeuwval zijn de heats in de ochtend geannuleerd en is de wedstrijd naar de middag verplaatst. Het nieuwe programma en de nieuwe livestreams staan hieronder.

Vrijdag 19-01-2018 14.45 uur World Cup 8 – Run 1
Vrijdag 19-01-2018 16.15 uur
World Cup 8 – Run 2

Livestream Heat 1 (vanaf 14.45 uur)

Livestream Heat 2 (vanaf 16.15 uur)

Skeleton view van de baan

Terug naar wedstrijdoverzicht —>