World Cup #6 en EK Altenberg

20/01/2023

Voor de derde vrijdag op rij komen we in actie in Duitsland en voor de tweede vrijdag achter elkaar is dat in Altenberg. Toch is er wat anders dan een week geleden. Deze World Cup wedstrijd is namelijk ook het Europees kampioenschap. Dat wil dus zeggen dat het ’twee wedstrijden in één zijn’. Én dat ik voor het eerst in mijn carrière een Europese titel te verdedigen heb, want die wist ik vorig seizoen in Sankt Moritz te winnen.

Net als bijvoorbeeld de baan in Winterberg, is ook die in Altenberg één van de kortere banen ter wereld, met een lengte van 1413 meter. De baan mag dan kort zijn, hij is zeker niet gemakkelijk. Dit is namelijk de meest technische baan van Europa, die in het grootste geheim gebouwd is, zodat de Duitsers er konden trainen. Pas jaren later is hij opengesteld voor internationale wedstrijden, zoals deze World Cup. En dit is ook de baan waarop ik voor het eerst gecrasht ben, van mijn slee af ben gevallen. Maar geen zorgen! Ik heb er niets aan overgehouden.

Meer over de baan vind je op: IBSF.org

Livestreams: Zoals altijd heb ik hieronder ook de livestreams van de wedstrijd geplaatst. Echter, de IBSF heeft de afgelopen tijd vaak problemen met Youtube, waardoor de streams halverwege de wedstrijd geregeld uitvallen. De streams zullen daarom ook via de Facebookpagina (klik op de link hiervoor) te zien zijn. Deze komen echter pas op het moment zelf beschikbaar en kunnen daardoor niet hier in de site geplaatst worden.

Programma

Vrijdag 20-01-2023 15.30 uur World Cup 6 en EK – Run 1
Vrijdag 20-01-2023 17.00 uur
World Cup 6 en EK – Run 2

Livestream Heat 1 (vanaf 15.30 uur)

Livestream Heat 2 (vanaf 17.00 uur)

Skeleton view van de baan

Terug naar wedstrijdoverzicht —>