World Cup #1 Igls

19/11/2021

In het Oostenrijkse Igls, ofwel Innsbruck, gaat op vrijdag 19 november het olympische skeleton seizoen écht van start. Het is de eerste World Cup wedstrijd van de winter en tevens de opening van een tweeluik, want we zijn twee weekenden achter elkaar op dezelfde baan. We komen in Igls uit op een olympische baan, hoewel dat al wel even geleden is. In 1976 werd deze namelijk gebruikt voor de Olympische Spelen waarvan Innsbruck destijds de gastheer was. Overigens is de baan in de loop der jaren nog wel geregeld opgeknapt. We hoeven dus niet bang te zijn dat we letterlijk door het ijs zakken, haha.

Met een lengte van 1478 meter is de baan in Innsbruck één van de kleinere, waar die in Winterberg is de kleinste van allemaal. Het is wel ook een unieke baan. Althans, dat was het. Toen hij werd gebouwd was het namelijk de eerste baan waarop zowel bobsleeën, rodelen als skeleton gedaan kon worden. In februari 2016 werd ik hier achtste tijdens de WK. In het seizoen 2017/2018 werd ik zevende en dat was samen met mijn uitslag in Altenberg, waar ik ook zevende werd, mijn beste resultaat van dat seizoen. Vorig seizoen hadden we hier ook twee wedstrijden achter elkaar. Toen werd ik beide keren tweede.

En ook voor mij is het een bijzondere baan. Igls was namelijk de eerste bobsleebaan die ik gezien heb. Daar heb ik mijn eerste afdalingen in de bobslee gemaakt, mijn eerste skeleton wedstrijd gesleed en mijn eerste WK gedaan. Een baan die ik goed ken en waar veel herinneringen aan hangen.

Meer over de baan vind je op: IBSF.org.

Programma

Vrijdag 19-11-2021 14.30 uur World Cup 1 – Run 1
Vrijdag 19-11-2021 16.00 uur
World Cup 1 – Run 2

Livestream Heat 1 (vanaf 14.30 uur)

Livestream Heat 2 (vanaf 16.00 uur)

Skeleton view van de baan

Terug naar wedstrijdoverzicht —>