Olympische Spelen Beijing

11/02/2022 - 12/02/2022

Deelnemen aan de Olympische Spelen is natuurlijk een unieke ervaring, maar ook de wedstrijd op zichzelf is anders dan alle wedstrijden die we in het afgelopen seizoen gedaan hebben. Waar we tijdens de World Cup altijd één dag in actie kwamen en daarin twee heats hadden, doen we op de Spelen net als op WK’s vier runs in twee dagen tijd. Daarom komen we op zowel vrijdag 11 februari als zaterdag 12 februari in actie.

De baan in Yanqing, want dat is het gebied waar we zitten in Beijing, is uniek. Het is eigenlijk een baan zonder ritme. Als je van de wijs raakt, is het heel moeilijk om er weer in te komen. De bochten lopen wel in elkaar over, maar zijn niet heel vloeiend. Je moet dus veel kleine correcties doen en het is een baan waarop de details echt tellen. Voor de kijkers is het zeker leuk om specifiek op een aantal bochten te letten. Dan zou ik zeggen bocht 2, bocht 6, de kreisel (bocht 11) en bocht 13.

Heel lastig vind ik de baan niet, maar hij is wel tricky. Dat komt omdat er maar heel kleine foutmarges zijn. Dat wil zeggen dat als je een fout maakt, dat al snel veel tijd kost. Je komt uiteraard wel beneden, maar in dat geval niet zo snel. En het is moeilijk om, van boven naar beneden, een compleet goede run neer te zetten. Maar ik vind het wel een leuke en uitdagende baan.

Ochtend én avond in actie
Iets dat verder nog wel opvallend is, is dat we op de Olympische Spelen de eerste dag in de ochtend in actie komen, maar de tweede dag juist in de avond. Dat is iets dat we niet gewend zijn. We komen normaliter altijd in de ochtend of de middag in actie en bij de Spelen in Pyeongchang hadden we twee avondwedstrijden, maar dit is toch wel weer anders. We willen natuurlijk niets aan het toeval overlaten en hebben daar ook een plan van aanpak voor gemaakt. Zo willen we zorgen dat ik zowel in de ochtend als in de avond kan presteren.

Meer over de baan vind je op: IBSF.org

Programma (lokale tijd tussen haakjes)

Vrijdag 11-02-2022 2.30 uur (9.30 uur)
Olympische Spelen – Run 1
Vrijdag 11-02-2022 4.00 uur (11.00 uur)
Olympische Spelen – Run 2
Zaterdag 12-02-2022 13.20 uur (20.20 uur)
Olympische Spelen – Run 3
Zaterdag 12-02-2022 14.55 uur (21.55 uur)
Olympische Spelen – Run 4

Live op televisie

Hoe het uitzendschema van de Olympische Spelen er bij de NOS precies uitziet, dat weet ik niet. De verwachting is echter wel dat de wedstrijden live bij hen op televisie te zien zijn. Zo niet, dan zullen ze op NOS.nl komen. Daarnaast is Eurosport een officiële mediapartner van de Spelen en is de kans dus groot dat bij hen alle runs te volgen zijn. Op de middag na mijn eerste twee runs zal er ook nog een vlog van mij uitgezonden worden op Eurosport, die ik hier tijdens mijn verblijf voor hen maak.

Skeleton view van de baan

Terug naar wedstrijdoverzicht —>