Europe Cup en Intercontinental Cup Altenberg

13/01/2021 - 16/01/2021

In tegenstelling tot veel anderen ben ik na afloop van de World Cup in Winterberg niet afgereisd naar Sankt Moritz, waar de volgende wedstrijd in die reeks gepland staat. Ik ben in Duitsland gebleven, al is het een heel stuk verder naar het oosten ten opzichte van Winterberg. We hebben er namelijk voor gekozen om in Altenberg te gaan sleeën. Daar doe ik op woensdag 13 januari mee aan een Europe Cup wedstrijd en op zaterdag 16 januari aan een Intercontinental Cup wedstrijd.

Waarom we deze keus maken terwijl ik tweede sta in het World Cup klassement? De wereldkampioenschappen zijn over een maand ook in Altenberg en daar wil ik graag een top-8 klassering halen. Lukt me dat, dan doe ik daarmee alvast goede zaken als het gaat om het traject voor olympische kwalificatie. De World Cup telt dit seizoen echter amper mee. Daarom was de keus ook snel gemaakt om hier nu wat extra afdalingen mee te pakken en wedstrijdritme op te doen.

Over de baan
Net als bijvoorbeeld de baan in Winterberg, is ook die in Altenberg één van de kortere banen ter wereld, met een lengte van 1413 meter. De baan mag dan kort zijn, hij is zeker niet gemakkelijk. Dit is namelijk de meest technische baan van Europa, die in het grootste geheim gebouwd is, zodat de Duitsers er konden trainen. Pas jaren later is hij opengesteld voor internationale wedstrijden, zoals deze World Cup. En dit is ook de baan waarop ik voor het eerst gecrasht ben, van mijn slee af ben gevallen. Maar geen zorgen! Ik heb er niets aan overgehouden.

Meer over de baan vind je op: IBSF.org

Programma

Woensdag 13-01-2021 9.00 uur Europe Cup – Run 1
Woensdag 13-01-2021 10.30 uur (o.v.b.)
Europe Cup – Run 2
Zaterdag 16-01-2021 9.00 uur Intercontinental Cup – Run 1
Zaterdag 16-01-2021 10.30 uur (o.v.b.)
Intercontinental Cup – Run 2

Skeleton view van de baan

Terug naar wedstrijdoverzicht —>