Kimberley is het nieuwe World Cup seizoen zaterdag naar tevredenheid begonnen. In het Amerikaanse Lake Placid, waar over een week ook de tweede wedstrijd van het seizoen wordt gehouden, eindigde ze op de zeventiende plaats. Ze zette in de eerste heat een gedeelde elfde tijd neer. In de tweede heat was ze een halve seconde minder snel, waardoor ze daarin achttiende werd en zakte in het klassement. “Maar dit is een positieve start van het seizoen.”

Dat de tweede heat minder was dan de eerste, daar kon Kimberley nog niet direct een vinger op leggen. “Het kwam er helaas nog niet helemaal uit in het resultaat”, vertelt ze. “Een aantal punten op de baan gingen echter heel goed. In de trainingen ben ik tot nu toe nog niet hard gestart, omdat ik last heb van mijn knie. Het was nu dus een kwestie van gewoon doen. Ik moest rustig van het blok en dan door versnellen. Dat ik dan ondanks die relatief langzame start toch heel dichtbij mijn PR zat in de eerste run, is heel mooi.”