Op mijn social media hebben velen van jullie hem al kunnen zien. Ik heb een nieuwe slee! Daar zit echter meer achter dan zomaar even een nieuwe slee bestellen in de winkel. Ik ben er afgelopen week, van zaterdag tot en met dinsdag, namelijk voor naar Engeland geweest. Daar woont mijn coach Kristian Bromley. Hij heeft de slee gemaakt en aangezien de fabriek daar staat en het makkelijker is om dan daar te werken, dan dat hij al zijn materiaal naar Nederland moet slepen, ben ik op bezoek geweest. Het was gelijk ook een mooi moment om een dagje bij een vriendin door te brengen die ook sleet en in Engeland woont.

Een nieuwe slee dus en dat gaat niet over een nacht ijs. Zo’n slee moet namelijk aangemeten worden. Wanneer je erop ligt moet hij precies in het midden uitgebalanceerd zijn. Om daar even een beeld bij te schetsen; zou je een balk onder de slee leggen en ik ga erop liggen, dan moet de slee dus horizontaal erop blijven staan en mag hij niet wankelen.

We zijn alles bij elkaar op maandag ongeveer acht uur bezig geweest en dinsdag nog een uur of twee. Het lastige is daarbij niet zo zeer het punt van de slee zelf vinden voor de balans, maar dat de slee en ikzelf samen in balans zijn. Voor de skeletonster, ik dus, zit een zadel bovenop de slee. Zoals je een zadel op een paard hebt, hebben wij dat dus eigenlijk ook. Maar die moet bij ons wel exact goed zitten, waarbij je er precies vanaf je borstkas tot en met je heup tussen valt.

En dat is dus heel wat passen en meten, maar het resultaat mag er zijn. De slee ziet er hartstikke mooie uit en hij ligt ontzettend lekker! Of hij snel is, moeten we nog achter komen. In principe zou hij dat wel moeten zijn. Het is namelijk ook het nieuwste model. Ik had een model uit 2012 en dit is dus echt wel een vernieuwing. Begin oktober gaan we de slee in Calgary voor het eerst testen.

Buiten dat hij goed ligt en hopelijk dus ook snel is, ziet de slee er ook nog ontzettend gaaf uit. Daarvoor mag ik Samendrie bedanken, want zij hebben het ontwerp gemaakt. En dank ook aan de club van 100, Cobalt Bi, 21South, Metis IT en Carl Denig. Zonder hen zou de aanschaf van deze slee niet mogelijk zijn!

Ik breng jullie snel weer op de hoogte van meer nieuws.

Kimberley