[singlepic id=964 w=320 h=240 float=right]Na een succesvolle actie in samenwerking met WijZijnSport.nl kon ik begin februari vertrekken naar Altenberg! Met een geweldige helm vol namen, zie afbeelding hiernaast. Op naar het WK junioren, waar de inzet was op een top 8. Helaas bleek al snel dat dit geen haalbaar doel was. Top 10 zat erin als ik een hele goede wedstrijd draaide, maar veel hoger zou echt verbazingwekkend goed zijn. Dit niet alleen omdat er 7 atleten meedraaide die op World Cup niveau meedraaien, maar er waren ook nog wat tegenvallers in de voorbereiding.

In de week voor ik naar Altenberg zat ik nog in het ziekenhuis, omdat ik op de laatste starttraining het nodig vond om de slee te schoppen. Met een mooie gehechte snee en een botkneuzing toch maar op pad. Waar ik vervolgens in de training het ook nodig vond om voor het eerst van de slee te raken. Okay, Altenberg is een moeilijke baan, dus als dat gebeurt is het niks om je voor te schamen. Zelfs medaille winnaar op de Olympische Spelen Elena Nikitina (RUS), schoof onderuit in de trainingen. Echter kan ik nu wel bevestigen dat op de slee naar beneden slee├źn een stuk comfortabeler is dan ernaast. Ben er dan ook maar snel weer op geklommen nadat ik eraf lag. Overigens was de run daarna wel een stuk beter. Voor de liefhebbers is hier het beeldmateriaal te zien:Training Altenberg

[singlepic id=963 w=320 h=240 float=left]Voor de wedstrijd had ik dus de baan goed in mijn kop en was het tijd om de puntjes op de i te zetten in de race. Hiernaast een afbeelding voor de start, de wedstrijdfocus was duidelijk aanwezig! Het lukte dan ook om de runs te perfectioneren. Zeer goed zelfs, beide runs waren ruim een seconde sneller dan in training. Waarbij ik niet alleen mij zelf verraste, maar ook mijn coach en concurrentie. Uiteindelijk was het goed voor een tiende plaats! Dik tevreden zat ik een dag later in de auto. Ik had het mooi wel voor elkaar. Als tweedejaars atleet de moeilijkste baan van Europa overwonnen en daarbij mijn concurrentie die veel meer ervaren zijn, dat ze moeten gaan oppassen voor de kleine Nederlandse in de toekomst!