[singlepic id=962 w=320 h=240 float=right]Maar dan wel in Nederland! Na twee ontspannen kerstdagen met familie. Was het zaterdag ochtend weer tijd om te gaan trainen. Alleen moest wel iets eerder mijn bed uit om de auto sneeuw vrij maken en rustig rijden kost uiteraard meer tijd.

Eenmaal aangekomen op Papendal wachtte de volgende klus. De startbaan schoonvegen. Ik mag dan een wintersport doen, maar de startbaan hier is toch echt op wieltjes. Sneeuw en wielen gaan nou eenmaal niet zo goed samen. Toen de baan eenmaal schoon was, waren wij ook lekker warm en kon de training beginnen.

Wat doen we nu eigenlijk tijdens een starttraining? Op de foto zie je baan afgebeeld met daarop de skeletonslee. Eigenlijk is onze training heel simpel. We starten boven, duwen de slee aan toch we niet meer harder kunnen en springen erop. Dit doen we een keer of 5-10. Ligt aan het doel van de training. Een actie filmpje van mij van afgelopen zaterdag is hier te zien:

[youtube]http://youtu.be/wP_LZH1xPCU

Deze training was mijn laatste training op de Nederlandse startbaan. 1 Januari vertrek ik namelijk weer naar het buitenland. Dit maal naar Altenberg voor mijn eerste runs van 2015! En hopelijk mijn eerste trainingsruns voor het Junioren WK. Voor deelname daaraan zal ik eerst deze crowd fundings campagne tot een goed einde moeten brengen. Uiteraard met jullie hulp! En het gaat echt al de goede kant op. Ben nu twee weken bezig en zit al op een derde van mijn doel. Doel voor komende week? 50% halen! Klik hier om naar de campagne pagina te gaan!