ARNHEM – Komende winter ben ik lang weg om te trainen en wedstrijden te doen. Gelukkig hoef ik niet alleen op pad maar gaan we met een team. Ik zal gaan trainen samen met Gert en Mirjam onder begeleiding van een coach. Hieronder zal ik ze allemaal even kort introduceren.

Gert Koetje – De enige mannelijke skeletonner in Nederland op het moment. Hij doet de sport nu al een paar jaar en heeft onder andere al deelgenomen aan het WK voor junioren en het EK. Komende seizoen wil hij zich graag weer plaatsen voor het EK. Verder is Gert een nuchtere Fries die altijd rustig is. Hij zal voor Mirjam en mij een grote steun zijn komend seizoen, want hij kan ons de kneepjes van de sport leren.

Mirjam van Straalen – Net als mij is zij een voormalig bobsleeër die dit seizoen is overgestapt naar het skeleton. Dus ook zij gaat haar eerste afdalingen maken deze winter. Mirjam is een enthousiaste meid die weet wat ze wil: Goud op de Olympische Spelen! Komend seizoen wil ze veel leren over de sport om zo dichter bij haar droom te komen.

Greg Kirk – Hij zal onze coach zijn voor de trainingsweek in Lillenhamer. Hij is zelf jaren lang een skeleton atleet geweest voor Groot Brittanië (1999-2009). Hij heeft zelfs gesleed bij de wereld top. In zijn dagelijks leven is hij een gymdocent. Kortom voldoende ervaring met sleeën en coachen om ons het afdalen op een skeleton te leren.

Emma Lincoln-Smith – De uit Australië afkomstige Emma heeft op een of andere manier een weg gevonden vanaf naar de bergen en de kou. Zelf heeft ze gesleed vanaf 2004 en was ze altijd opvallend snel op de start. Daar kunnen we dus nog veel van leren. Dit zal voor haar de eerste keer zijn dat ze als coach in actie komt, maar met haar opleiding tot gymdocent zal het vast goed komen. Emma is onze coach voor de rest van het seizoen.

Zo nu is iedereen voorgesteld. Mochten ze nog eens terug komen in een van mijn stukjes, dan weten jullie en beetje over wie ik praat.