Goede zaken gedaan met zevende plaats in Altenberg

Voor Kimberley is 2018 goed begonnen. In Altenberg is ze vrijdag, net als in Igls, zevende geworden. Daarmee heeft ze ook goede zaken gedaan met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen, waarvoor ze na de wedstrijd in Sankt Moritz volgende week vrijdag in de top-12 van de World Cup stand moet staan. Na de eerste heat stond Kimberley elfde in Altenberg, maar met een zesde tijd in de tweede heat, wist ze uiteindelijk zevende te worden. Daardoor is ze in de stand van de dertiende naar de elfde plaats gestegen.

Dat Kimberley deelnam aan de wedstrijd mag nog een klein wonder genoemd worden. “Ik ben gisteravond flink ziek geworden”, legt ze uit. “Uiteindelijk heb ik maar vier uur geslapen, nadat ik veel heb overgegeven en de dokter zelfs langs is geweest. Vanochtend heb ik besloten om het toch te proberen, want anders had ik een wedstrijd gemist en dat waren dan veel kostbare punten geweest.”

Met een slechte voorbereiding kon Kimberley uiteindelijk toch starten. “Vier versnellingen heb ik kunnen doen en zo ben ik ook gestart. Dat ik vervolgens eerst een persoonlijk record van een honderdste haal en daarna in de tweede heat zelfs met een tiende sneller was, had ik echt niet verwacht. En nog meer verwonderlijk is dat ik een PR pakte op de start.”

Niet verwacht
En zo kwam er uiteindelijk een zevende plaats uitrollen. “Dat had ik ook echt niet verwacht en ik ben hier ontzettend blij mee! Ik was al blij geweest als ik überhaupt nog punten kon pakken. Ik heb twee goede runs neergezet. Mijn timing was door het ziek zijn niet helemaal lekker in de eerste heat, maar door die elfde plek kon ik toch nog een tweede heat doen. Die ging nog beter, maar na de finish kon ik bijna niet meer opstaan. Het was echt op!”

Mooie uitgangspositie
Als elfde in de World Cup stand begint Kimberley volgende week dus aan de laatste wedstrijd die meetelt voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. “Dat is een mooie uitgangspositie. Als je ziet dat ik nu elfde sta en in het achterhoofd houdt dat ik in Winterberg vierentwintigste werd, dan is dat gewoon top. En dit was ook al mijn derde top tien klassering dit seizoen. Ik ben daar erg blij mee.”

Bekijk hier heat 1 terug:

Bekijk hier heat 2 terug:

By |2018-10-18T11:05:22+00:00januari 5th, 2018|Geen categorie|3 Comments

3 Comments

 1. Jet Verhoeff 5 januari 2018 at 19:33 - Reply

  Fantastisch gedaan Kimberley, heel trots op je. Let goed op jezelf. Ik ga volgende week weer kijken en steek kaarsjes voor je aan. Nu genieten van deze mooie plek, die je welverdiend hebt. 🍀👍🍀. Groet vanuit de gemeente Ede, Jet Verhoeff

 2. Maika Jorgel 5 januari 2018 at 20:20 - Reply

  Hi ! Ich gratuliere Ihnen zu ihrem Erfolg! Das sah heute Nacht nicht nach einem Start aus! Weiterhin viel Erfolg in dieser Saison!
  Grüsse von der “Ärztin diese Nacht”

 3. Anton en Aline 6 januari 2018 at 21:28 - Reply

  Hi Kimberley,
  Super prestatie verricht met je zieke lichaam!
  Wij zijn trotst op je. Nu de laatste hobbel nog nemen op weg naar de spelen!
  Succes, de buurtjes van 31

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.