Trainingsperiode Lillehammer

06/10/2019 - 04/11/2019

 

 

De bobbaan in Lillehammer is relatief nieuw. De bouw van de baan werd voltooid in 1992. Ruim optijd voor de Olympische Spelen in 1994. Sindsdien zijn we met regelmaat internationale Wedstrijd. Met al meest recent de Jeugd Olympische spelen van 2016.

De baan in Lillehammer is populair in oktober. Het is namelijk één van de eerste banen die open gaat voor het slee seizoen. Dit omdat het de meest Noordelijk gelegen baan van Europa is. Zo is hij ook dit jaar weer vroeg open. Kimberley kan zelfs op haar verjaardag al haar eerste afdalingen maken dit seizoen. Een unicum!

Deze trainingsperiode bestaat uit een aantal weken, met afwisseld afdalen en fysieke trainingen. De eerste week is voor Kimberley, net als voor veel andere atleten, vooral wennen aan de snelheid, de G-krachten en (een beetje) de kou (Meestal is het in Lillehammer in deze tijd al rond het vriespunt.) .

De weken erna richten zich vooral op het verbeteren van de techniek van het sleeën zelf. Zoals het sturen en positie op de slee, maar is ook voor de ervaring met de verschillende runner onder de slee. Een belangrijk trainingsblok om weer stappen te maken dit jaar ten opzichte van vorig jaar.

Wil je meer weten over de baan in Lillehammer. Hieronder staan nog een aantal interessante feiten vermeld.

Alle feiten op een rij:

baan lengte: 1.365 meter

bochten: 16

Verticaal verval: 114 meter

Gemiddelde helling 8,5 %

stratrecord voor dames: 5.08 sec

baanrecord dames: 53.89 sec