WK Lake Placid

Bijna een maand na de WK in Winterberg staat er nog één World Cup wedstrijd op het programma. In Lake Placid (New York, USA) sluiten we het seizoen ditmaal af, waar het in het verleden ook wel eens de laatste wedstrijd van een Noord-Amerikaans blok was, voor we naar Europa gingen. Ik ben al wat weken hier en heb onder meer aan twee North American Cup wedstrijden meegedaan op de baan, voorafgaand aan deze World Cup.

Lake Placid is de plaats waar in 1932 en 1980 de Olympische Spelen gehouden werden. De bobsleebaan die daarvoor gebruikt werd is inmiddels vervangen door een nieuwe baan. Deze is langs de oude baan opgebouwd. Meer informatie over de baan in Lake Placid vind je via op de site van de internationale federatie: IBSF.org.

Livestream heat 1 (20.30 uur Nederlandse tijd)

Livestream heat 2 (20.30 uur Nederlandse tijd)

Skeleton view van de baan

Play Video

Feiten & Cijfers

 

  • Lengte: De Lake Placid-baan is 1.455 meter lang en bevat 20 bochten, wat het een van de technisch meest complexe banen maakt.
  • Snelheid: Atleten kunnen snelheden tot 125 km/u bereiken, dankzij de scherpe bochten en steile hellingen.
  • Olympische Geschiedenis: De baan was gastheer voor de Olympische Winterspelen van 1932 en 1980, en speelt nog steeds een belangrijke rol in internationale wedstrijden.
  • Unieke Eigenschap: De baan is een van de oudste ter wereld, oorspronkelijk gebouwd in 1930, maar sindsdien meerdere keren gerenoveerd om aan moderne eisen te voldoen.
  • Locatie: Gelegen in de Adirondack Mountains, biedt de baan een prachtige, bosrijke omgeving, die bijdraagt aan de historische en natuurlijke charme van Lake Placid.