Het is even stil geweest op mijn website. Ik heb geprobeerd via Facebook en Twitter wel af en toe wat te plaatsen, maar helaas viel mijn internet de afgelopen weken behoorlijk tegen en kon in niks op de website plaatsen. In de tussentijd heb ik zeker niet stil gezeten. Sinds nieuw jaar heb ik nog 4 wedstrijden gehad, waaronder het Wereld Junioren Kampioenschappen.

Ik zal maar beginnen bij het begin, de Europa Cup Königssee! Een van de moeilijkere banen hier in Europa. Dat komt vooral door de kreisel, dat is de moeilijkste die er is. Gelukkig hadden wij (Gert, Mirjam en ik) er voor de kerst al een paar runs gemaakt, zodat het iets makkelijker was. Bij mij ging het elke run beter en beter. Zelfs in de wedstrijden zette ik die lijn door. Ik had zowel zaterdag als zondag wedstrijd! En waar is zaterdag een seconde sneller was dan in training (54.96 s), was ik dat zondag in de wedstrijd weer (54,01 s). Waarmee in van een 12de plaats in de eerste wedstrijd, zondag naar boven klom tot een 8ste plaats!

Na Königssee ben ik doorgereisd naar de mooiste baan ter wereld in St. Moritz, Zwitserland. Op deze baan had ik mijn laatste Europa Cup van het seizoen. Wat overigens wel leuk is om the vermelden is dat St. Moritz de enige natuurijsbaan ter wereld is. Dit maakt de baan uniek. Het was dan ook geweldig om daar te mogen sleeën. Helaas waren 5 trainingsruns voor de wedstrijd voor mij niet voldoende om de baan goed te leren kennen, waardoor ik als 19de en laatste eindigde op de wedstrijd. Maar ik heb er zeker van genoten om daar te mogen sleeën en ik heb er ook veel geleerd. Dus ondanks het slechte resultaat toch heel veel positieve punten als ik op mijn week daar terug kijk.

Toen was het dan eindelijk zo ver. Ik ruilde het prachtige winterse landschap van Zwitserland in voor het grijze en bewolkte Winterberg. Alleen hoefde ik daar niet om te treuren, want ten slotte ging ik daar heen voor het WJK! En is dat niet alleen een geweldige wedstrijd om mee te mogen doen. Ook kwamen mijn ouders, zusjes, vrienden en oud teamgenootjes kijken om me aan te moedigen. Dus dat maakte het extra leuk. Mijn zusje heeft zelfs een filmpje gemaakt van de wedstrijd:

[youtube]http://youtu.be/__hsfTcpHBY

Uiteindelijk kon ik twee constante runs neerzetten waar ik erg tevreden mee was! Het resultaat was er dan ook naar. In mijn eerste jaar in de sport heb ik een 10de plaats weten te halen. Zelf ben ik daar ontzettend trots op!

Eigenlijk ben ik blij met hoe mijn hele seizoen gelopen is. Om even wat getalletjes op een rijtje te zetten. Ik heb afgelopen seizoen 6 banen leren kennen, 7 wedstrijden gedaan, 130 afdalingen gemaakt en ben 10de geworden in de Europa Cup ranglijst.

Nu is dit het einde van het wedstrijd seizoen en voor mij waarschijnlijk ook het einde van het winterseizoen, maar stiekem hoop ik nog wel dat we voor de banen sluiten nog ergens kunnen trainen 😀